Lag din egen Müsli

Egenproduser Müsli

Mye sukker er alt for ofte brukt i müsliblandinger. Forbrukerne har reagert på det, så nå finner du ofte at mange produsenter selger produkter påskrevet «ikke tilsatt sukker», altså det motsatte av hva som før var normalt. Sukker gjør at kunden blir positivt innstilt til smaken og kjøper produktet igjen. Hva er det andre som puttes i blandingene?
Det varierer, men alt skal stå på forpakningen…nesten alt i hvert fall.
Lager du din egen müsli, blir det billigere og du har full kontroll på innholdet.

I tarmen har vi ca. 2 kg med bakterier som er livsviktige for fordøyelsen. Har de det bra, har du det bra, så derfor er det viktig at du gir dem de beste vekstvilkår. Du får tilbake en tarm i balanse.

Min Müsli har følgende ingredienser:
– Økologiske rosiner fra Änglagård
– Økologisk havregryn fra Änglagård
– Rugflak kjøpt i Sverige (Råg flingor)
– Valnøttkjerner
– Hasselnøttkjerner
– Solsikkekjerner
Blandingsforholdet er slik du selv ønsker det og hva du har tilgjengelig i skapet.
Jeg «sukrer» gjerne med honning i forbindelse med at jeg blander inn den greske naturell yoghurten.
For kvinner kan det anbefales å tilsette gresskarkjerner. De hjelper til med hormon balansen. Menn er ikke ekskludert fra å spise gresskarkjerner, for all del.

En annen fordel med å lage müsli selv, er at du kan lage den helt glutenfri eller nøttefri om du har allergier.
Fra eksempelet over kan du lage den samme om du passer på å tilsette glutenfritt havregryn (havre er som kjent glutenfritt i seg selv, men produseres normalt på de samme maskinene brukt til for eksempel hveteprodukter. Rester av hvete kan derfor forekomme i havregrynposer hvor det ikke er spesifikt merket «glutenfri») og rugflakene kan erstattes med for eksempel bogvete.