Lag din egen Bokashi beholder

Målene: 40x30x20 cm

Til hytta klarer du deg fint med en hjemmelaget Bokashi beholder. Jeg kjøpte denne smart store Dry 15 lufttette beholderen på Jula. Hjemme hadde jeg en aviskurv ment for oppheng på vegg. Den modifiserte jeg til en bunnrist, men jeg kunne og lagt en avis i bunnen for suge opp Bokashi-tea.
Så for å lage en tilsvarende den jeg har stående, trenger du følgende:

  • En beholder som er lufttett. Min er i plastikk med et godt tilsluttende lokk. Det er viktig at beholderen er lystett.
  • Er den ikke lystett, må du lage den lystett. Det kan for eksempel gjøres ved å sette den ned i en passende pappkartong eller plassere den inne i et mørkt skap.
  • Et gitter i bunnen som skiller fra Bokashi tea, eventuelt en avis som suger den opp. Har du et gitter, kan du bruke Bokashi tea til gjødning og/eller lusemiddel (1:100 til gjødsel eller til lusemiddel 1:1000).
  • Gummihansker
  • Ta med nok Bokashi-strø hjemmefra i en egnet lys- og lufttett beholder.

Siden maksimaltiden matavfallet står i beholderen er av mindre betydning, har beholderen fått fast plass på badet, som alltid har over 7 grader Celsius året rundt.
Går det over 14 dager mellom hvert hyttebesøk, gjør jeg som hjemme, tømmer innholdet i jorda, blander med eksisterende jord og graver over med ca. 20cm topp jord. Til sommeren blir det grønnsakshage!